Vierde klasse D

Tumultueuze voetbalmiddag brengt Kessel zege en tweede plek

Print
Tumultueuze voetbalmiddag brengt Kessel zege en tweede plek

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Kessel / Belfeld -

Kessel heeft zich met een 5-2 overwinning op Belfeldia verzekerd van de tweede plaats in de vierde klasse D. Daardoor gaat de promovendus nacompetitie spelen en mogelijk voor het tweede jaar op rij promoveren.

Ook voor Belfeldia waren de belangen groot. Door de nederlaag moet dat team nacompetitie spelen om zich te handhaven. Dat er voor de mannen uit Kessel en Belfeld veel op het spel stond, was in de eerste dertig minuten niet te merken.

Een doelpoging viel er namelijk niet te noteren op het goed gevulde Sportpark De Roode Egge. Beide ploegen speelden afwachtend en namen weinig risico’s.

Opmerkelijk moment

Niet veel later ontbrandde de wedstrijd met een opmerkelijk moment. Luuk van Dael ging in duel met Belfeld-middenvelder Kevin Faassen. De speler uit Belfeld bleef liggen, maar scheidsrechter Sijben liet, tot verbazing van Belfeldia, doorspelen. Willem Kruijk kon vervolgens vrij doorlopen en de openingstreffer binnenschieten.

Huub Joosten, trainer van Belfeld, liet zijn ongenoegen blijken door het veld op te rennen en bij de scheidsrechter zijn beklag te doen. Hij werd daarop naar de tribune gestuurd.

Tijd voor hoogstandjes

In een daaropvolgende tumultueuze fase hielden de roodzwarten, die de hele wedstrijd het betere van het spel hadden, hun hoofd koel en maakten ze via Luuk van Dael vlak voor rust de 2-0.

Net na de pauze tekende Willem Kruijk voor zijn 28e treffer van het seizoen en bracht de stand daarmee op een beslissende 3-0. Heel even leek het erop dat Belfeldia na de 3-1 terug in de wedstrijd kwam. Kessel gaf echter niks meer weg, liep uit naar 5-1 waarna Bram Geraedts en Willem Kruijk, tot gejuich van het Kesselse publiek, zelfs tijd hadden voor hoogstandjes.

Meer dan Willem

Veel aandacht gaat in Kessel uit naar topscoorder Willem Kruijk, maar er kan ook vertrouwd worden op een solide verdediging. Sterker nog, met 28 tegengoals is de Kesselse defensie, onder leiding van aanvoer Noud Peeters, de minst gepasseerde achterhoede in de vierde klasse .

„Wij zijn meer dan alleen Willem. We spelen heel compact en hebben nog een ouderwetse laatste man. Maar belangrijker is dat het team echt voor elkaar wil werken”, zegt trainer John Paulissen. De Kesselse trainer gaat de uitdaging voor een eventuele promotie dan ook niet uit de weg. „Ik ben ervan overtuigd dat we dat aankunnen”, aldus Paulissen.