vierde klasse g

Montagnards voetbalt inspiratieloos en moet naar nacompetitie

Print
Montagnards voetbalt inspiratieloos en moet naar nacompetitie

Afbeelding: Getty Images

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

Om zicht te blijven houden op directe handhaving moest Montagnards winnen op bezoek bij kampioen FCV-Venlo. Door de 2-0 nederlaag is nacompetitie nu een feit.

Op welk niveau is Montagnards volgend seizoen actief? Een vraag die onder kandidaattrainers leeft. Een antwoord op die vraag moet echter nog gevonden worden. Montagnards is zoekende.

Is het niet op de trainersmarkt, dan is het wel ’s zondags om half drie. Ge de Renett, trainer van Montagnards, maakt zich nog geen zorgen. „Ik hoop dat we ons op 10 juni handhaven. Die kans is groot.”

Mentaliteitsverandering

Het is nog ver weg, maar De Renett is reëel. Mocht het hem 10 juni lukken dan neemt hij afscheid met iets moois. „Ik denk dat we het met handhaving nog niet eens zo slecht hebben gedaan.”

Toch zal er in de ogen van de trainer het een en ander moeten veranderen bij de club uit Bergen. „De mentaliteit binnen de vereniging uit zich naar de jongens op het veld. Er moet echt snel iets gaan gebeuren bij Montagnards anders zal het echt niet beter gaan.”

Gebrek aan kwaliteit

Naast de mentaliteitskwestie denkt De Renett dat een gebrek aan kwaliteit ook heeft bijgedragen aan het teleurstellende seizoen. „Er zijn wekelijks veel afwezigen, veel mensen gestopt of er zijn er die naast het potje pissen. Het tweede traint bijvoorbeeld helemaal niet. Dergelijke feiten hebben bijgedragen aan mijn besluit om na dit seizoen bij Montagnards te vertrekken.”

Inspiratieloos

Het einde van zijn dienstverband in Bergen nadert. Zijn een-na-laatste competitiewedstrijd op bezoek bij FCV was kleurloos. De gasten uit Bergen trokken inspiratieloos ten strijde om de laatste kans op directe handhaving te pakken. De kampioen in de vierde klasse G won dankzij doelpunten van Kay Verkoeyen (1-0) en Luke van Veggel (2-0).

„Ik heb er vandaag jongens uit de B in moeten zetten. Daar kun je niets verkeerd van zeggen”, liet De Renett na afloop weten. Er rest Montagnards nog één competitiewedstrijd voordat de nacompetitie begint. De Renett kijkt liever verder. „Ik ben blij als ik dadelijk vakantie heb.”