Eaters versterkt zich met routinier Postma

Print
Eaters versterkt zich met routinier Postma

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Microz Eaters heeft zich versterkt met ijshockeyer Marco Postma (35). De geroutineerde aanvaller maakt de overstap naar Geleen vanuit Flyers Heerenveen.

In Friesland kende Postma een uiterst succesvolle periode, met onder meer winst van de Nederlandse beker en BENE-League.

Het afgelopen seizoen was Postma namens Heerenveen goed voor 11 goals en 55 assists in de BENE-League, maar bleef hij verstoken van een grote prijs. De Friezen wonnen alleen de Ron Berteling-schaal aan het begin van het seizoen.

Peter Knops, teammanager van Eaters, is uiterst tevreden met het vastleggen van Postma, geeft hij aan. ,,Marco is nog steeds één van de beste spelers van de BENE-League. Hij gaf aan gecharmeerd te zijn van de ontwikkelingen in Geleen en nog een seizoen te willen knallen, in de hoop nog een prijs aan zijn erelijst te kunnen toevoegen.”

Kampioenswaardig team

Eerder maakte Eaters al de komst van Mike Verschuren en Jens Engelen bekend, waarmee de selectie van coach Andy Tenbult een serieuze kwaliteitsinjectie kreeg. Omdat ook dragende spelers als Vadim Gyesbreghs, Matthew Beer en Yan Turcotte nog een seizoen in Geleen blijven, zou Eaters wel eens een kampioenswaardig team op de been kunnen brengen.

Knops: ,,We hebben een zeer ervaren selectie, met veel kwaliteit. Anderen teams hebben zich ook flink versterkt, maar met deze ploeg kunnen wij prijzen winnen.”