tweede klasse g

Breekijzer Boonstra schenkt Hoensbroek hoop op handhaving

Print
Breekijzer Boonstra schenkt Hoensbroek hoop op handhaving

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

hoensbroek / Maastricht / Itteren -

FC Hoensbroek was al bijna dood en begraven, maar heeft ineens weer hoop. Alle Boonstra scoorde tegen Geusselt Sport in de allerlaatste seconden de gelijkmaker: 2-2.

„Een gouden wissel”, jubelde Hoensbroek-trainer René Smeets. Vlak voor tijd stuurde de oefenmeester pinchhitter Alle Boonstra het veld in. Een lange verdediger, die in de frontlinie als breekijzer moest spelen.

„Een geweldige invalbeurt. Door de kopbal van Alle hebben we alles weer in eigen hand en gaan we met een fantastisch gevoel de laatste speelronde in. Nu moeten we onze kans grijpen en deze plek zien vast te houden.”

Rode lantaarn

Dankzij de late gelijkmaker schuift Hoensbroek de rode lantaarn (en dus rechtstreekse degradatie) door naar Simpelveld. Beide ploegen staan in punten gelijk, maar Hoensbroek heeft een beter doelsaldo.

Smeets: „In de onderste regionen is het ongekend spannend. Als we volgend weekend winnen, halen we sowieso de nacompetitie. Als Simpelveld bij Scharn verliest, kunnen wij ons zelfs een nederlaag permitteren. Maar we hebben nu zo’n geweldig gevoel; dit moeten we ook zelf afmaken.”

Onderbuikgevoel

Op de tribunes heerste lange tijd het onderbuikgevoel, dat hun clubje Hoensbroek al gedegradeerd was. Geusselt Sport gaf helemaal niets cadeau en kwam na persoonlijke fouten tot twee keer toe aan de leiding.

Vlak voor rust schoot Jesley Marijnen met een fraaie vrije trap de 0-1 binnen. Invaller Stijn van Rhenen trok de stand gelijk, maar zijn treffer werd meteen ongedaan gemaakt. De kleine Chassy Lewerissa kopte namens Geusselt Sport ongestoord de 1-2 binnen.

‘Verkocht’ duel

Tegelijkertijd sijpelde het nieuws door, dat de wedstrijd van concurrent Simpelveld ‘verkocht’ leek te zijn. Simpelveld stond met 4-1 achter tegen LHC, maar het was in een mum van tijd 4-4.

„Op de bank en op het veld kregen we daar gelukkig weinig van mee”, vertelde goudhaantje Boonstra. „Achteraf gezien hebben we wel even in onzekerheid verkeerd. We waren bang dat Simpelveld toch nog zou winnen. Toen we hoorden dat ze juist in de laatste minuten nog met 5-4 verloren, was het feest bij ons.”

Cruciaal doelpunt

Vooral dankzij de treffer van Boonstra, want direct hierna floot scheidsrechter Marco Bos af. Boonstra: „Fantastisch! Dit is pas mijn eerste voor Hoensbroek en die is meteen heel belangrijk. We zijn van de laatste plek af. Het voelt echt heerlijk om zo’n cruciaal doelpunt te kunnen maken.”