tweede klasse g

Zouteloze salonremise brengt voetballers BSV Limburgia de titel

Print
Zouteloze salonremise brengt voetballers BSV Limburgia de titel

Doelman en BSV Limburgia-aanvoerder Randy van Haren toont de kampioensschaal. Afbeelding: bas quaedvlieg

Brunssum / Heerlen / Hoensbroek -

De titel voor BSV Limburgia/Kamerland is binnen, maar de manier waarop verdient bepaald geen schoonheidsprijs. Het doelpuntloze duel met Heksenberg had alle kenmerken van een salonremise: 0-0.

Ondanks het knetterende vuurwerk langs de zijlijn van de BSV Limburgia-supporters tijdens de wedstrijd, wilde het duel maar niet ontbranden. Daardoor werd er een tandeloos, tam en kansarm schouwspel op de mat gelegd, dat vriend en vijand deed snakken naar het verlossende eindsignaal.

Daarna kwam de opgespaarde energie met name bij de kampioensploeg ongeremd vrij.

Zoutloze remise

Met de champagnefles nog in de hand en de kampioensschaal binnen handbereik, wilde vertrekkend middenvelder Remco Theunissen - hij gaat de gelederen van opponent Heksenberg volgend seizoen versterken - de verklaring voor de zouteloze remise wel toelichten.

„Ik voelde dat beide ploegen vrede hadden met de 0-0. Voor ons goed voor de titel, voor Heksenberg voldoende om het voorkomen van degradatie in eigen hand te houden.”

Opvallend is dat Theunissen in het verleden al eens met BSV Limburgia en met FC Hoensbroek naar de eerste klasse promoveerde, om vervolgens toch te kiezen voor een langer verblijf in der tweede klasse. „Omdat ik daarin zo graag speel”, zei hij.

Contract bij NAC

Dat Theunissen vertrekt betreurt ook Regillio Vrede, beoogd opvolger van vertrekkend BSV Limburgia-trainer Josh Vanderlyde. Vrede hoopt deze week van NAC te vernemen, of zijn contract als assistent van Ruud Brood verlengd wordt of niet. „Als het flopt, begin ik met erg veel plezier aan mijn job hier. Ik heb al met alle jongens een gesprek gevoerd en ook met de eventuele versterkingen.”

Vertrekkend coach Josh Vanderlyde wilde niet te lang stilstaan bij het bloedeloze duel. „Het doel heiligt de middelen. We wilden die titel en ik ben blij dat dit doel is bereikt. Ik vertrek hier na één jaar met opgeheven hoofd.”

Niet meer omkijken

Na het hossen, het in ontvangst nemen van de kampioensmedailles, heel veel knuffels en gelukwensen van dolgelukkige fans, dirigeerde voorzitter Hub Hofland de hossende BSV Limburgia-familie richting kantine, waar het feest pas echt losbarstte.

Opgelucht en met een brede grijns stonden daar clubman John Heiligers en hoofdsponsor Ton Ruwiels het kampioensteam op te wachten. Heiligers: „Niet meer omkijken naar die match. Nu gaan we feesten!”