vierde klasse b

Voetballers RKTSV officieus veilig na gelijkspel, Passart moet vrezen

Print
Voetballers RKTSV officieus veilig na gelijkspel, Passart moet vrezen

Afbeelding: Getty Images

kerkrade / Eygelshoven / Hoensbroek -

De degradatiekraker tussen RKTSV en Passart/VKC eindigde zondagmiddag in een 2-2 gelijkspel. Door dat resultaat zijn de Kerkradenaren officieus zeker een nieuw jaar vierde klasse.

RKTSV en Passart/VKC maken allebei een merkwaardig seizoen door. Eerstgenoemde speelde een uitstekende eerste periode met zestien punten uit acht wedstrijden. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg uit Kerkrade.

Maar RKTSV kwam in een negatieve spiraal terecht. De laatste overwinning is al dertien wedstrijden geleden. Toen won de ploeg van Elmar Choinowski met het minimale verschil van het inmiddels gedegradeerde Abdissenbosch.

Tegenovergestelde prestatiecurve

Het frappante is dat Passart/VKC precies het tegenovergestelde presteert. Een erbarmelijke eerste seizoenshelft en driepunters juist laat in het seizoen.

Ook zondag was bovenstaande zichtbaar. Passart/VKC was aanzienlijk beter dan RKTSV op het sportpark aan de Seghemanstraat. Met uitblinker Arsalan Haydary op het middenveld bij Passart/VKC had de thuisploeg het verdraaid lastig. Met snelle bewegingen en technische begaafdheid schakelde hij meerdere malen een heel middenveld uit met één beweging.

Briljante redding

Toch kwam de thuisploeg onverdiend op voorsprong. Door een knappe actie van spits Danny Mommertz kon aanvoerder Michael Offermans eenvoudig binnenschieten. Alleen was de vreugde van korte duur, want vijf minuten later werd uit een corner door Morad Laassiba de 1-1 binnen geknikt.

Vlak voor de rust kreeg Jelle Meisters dé kans om vanaf de penaltystip voor een 2-1 voorsprong te zorgen, maar sluitpost Dwayne Trags redde briljant met zijn voeten.

Terwijl het gestopt was met de flinke onweersbuien, werd het in de tweede helft, toen de tijd begon te dringen, steeds feller en levendiger. RKTSV kon zich handhaven en Passart/VKC kon een ideale uitgangspositie voor volgende week creëren. De thuisploeg kraakte aan alle kanten, maar brak niet.

Wereldgoal

Rodger Robben leek met een wereldgoal (1-2) de held van de middag te worden, maar nog geen minuut later maakte Offermans zijn tweede: 2-2. Het team van trainer Samir Abrik zette alles op alles om in de laatste minuten de 2-3 te forceren, maar kreeg dat niet voor elkaar.

Zo speelde RKTSV zich officieus veilig en gaan Passart/VKC en Kakertse Boys zondag uitmaken wie de nacompetitie in moet.