derde klasse a

Flinke voetbal-kluif voor SVME na verlies tegen bijna veilig BMR

Print
Flinke voetbal-kluif voor SVME na verlies tegen bijna veilig BMR

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

eijsden / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Mariadorp -

SVME verloor zondag met 1-3 van BMR en moet nog vol aan de bak wil het de nacompetitie ontlopen. De gasten zijn door de driepunter zo goed als veilig.

Voor SVME wordt directe handhaving nog een flinke kluif. Alleen bij winst op nummer twee SVN speelt het zich veilig, anders moet het hopen dat ook naaste concurrent UOW’02 punten laat liggen.

SVME had zich zondagmiddag bij een overwinning veilig kunnen spelen. Kansen kreeg de ploeg genoeg, maar die werden niet benut. De spanning vergoedde veel, de wedstrijd zelf was van een matige kwaliteit en brak pas twintig minuten voor tijd open.

Het stond toen nog steeds 0-0, mede doordat voor de rust aan beide kanten de mogelijkheden niet werden benut.

Scrimmage

Opeens scoorde BMR. In een scrimmage viel de bal voor de voeten van Paul Waterval en die lepelde de bal over de doellijn: 0-1.

De thuisclub moest nu alles of niets gaan spelen en dat leverde al snel resultaat op. Vanaf grote afstand schoot Domenico Bruzzese de bal verrassend over doelman Rens Duijsens heen: 1-1. De sluitpost, die voor de rust nog twee prima reddingen had verricht, ging nu niet vrij uit.

Loeren op kansen

SVME begreep dat er nog meer te halen viel en ging daar ook vol voor. Met nog tien minuten op de klok vloog Timo Wangko langs zijn tegenstander, kwam vrij voor doelman Duijsens, maar verzuimde zijn team op voorsprong te zetten. Dat zou de thuisclub nog gaan opbreken, zo bleek niet veel later.

BMR bleef ook loeren op kansjes en bij een snelle uitbraak werd Rik Caelen gevloerd door Mischa Wangko. Een zeker lijkend doelpunt werd hiermee voorkomen, maar het leverde Wangko wel een veldverwijzing op.

Onvriendelijk

Uit de toegekende vrije trap scoorde opnieuw Waterval voor de gasten: 1-2. SVME brak. De wedstrijd werd vervolgens steeds onvriendelijker, de spanningen liepen hoog op en het spel lag herhaaldelijk stil.

Met de moed der wanhoop probeerde de thuisclub op gelijke hoogte te komen, maar in plaats daarvan zag SVME Stan Magermans aan de andere kant, na een uitbraak, de alles bevrijdende 1-3 scoren.