eerste klasse d

Met A-junior onder de lat is EHC heel dicht bij kampioenschap

Print
Met A-junior onder de lat is EHC heel dicht bij kampioenschap

Afbeelding: annemiek mommers

hoensbroek -

EHC/Heuts klopte zondag Geldrop met 4-3, maar toch kon de vlag nog niet uit. Naaste belager ZSV pakte de laatste kans bij Chevremont. Nog maar één punt scheidt EHC van de titel en promotie.

Ga d’r maar aanstaan: 17 jaar en in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen sta je onder de lat bij de koploper. Dit overkwam Dylan Albert van EHC, dat met een waar keepersprobleem te maken heeft.

Gespannen

Door de blessures van de keepers Collin van Eijk en Bjorn Vlieger moest trainer Hans van Tussenbroek een beroep doen op de bijna twee meter lange Albert, doelman van het A-elftal.

Hij was in de openingsfase zenuwachtig, maar herstelde zich daarna goed. ,,Een half uur voor de warming-up hoorde ik dat ik moest spelen, dus logisch dat ik gespannen was. Mijn ambitie is om ooit vaste keeper te worden op het eerste.”

De titel zat er nog niet in, maar Albert is optimistisch. ,,We willen het zondag afmaken.”

Blessuregolf

Het is het moeilijkste na degradatie: het seizoen erna terugkomen op het oude niveau. EHC is bijna zover, maar moet nog één zondag aan de bak. Voor de Hoensbroekenaren sleept het seizoen zich door een blessuregolf naar het einde.

Tegen het uitgespeelde Geldrop leek EHC een makkelijke middag te krijgen, maar dat bleek niet het geval. De oorwassing tegen ZSV moest hoe dan ook worden weggespoeld en dat leek de thuisclub te lukken.

Sidderen tot het einde

Na een verrassende achterstand door Joep van der Velden boog EHC de stand snel om. Thijs Nieuwland, Lars Gulpen en Roel Hendriks zorgden voor een 3-1 ruststand. Toen Pacal L’Abee zijn ploeg naar 4-1 kopte, leek het duel beslist.

Geldrop liet de lijstaanvoerder via Tom Dekkers en Willem in ’t Anker echter sidderen tot het einde. Van Tussenbroek - weer aardig op de been na een botsing met de grensrechter vorige week - complimenteerde zijn ploeg.

,,Een geweldig herstel na die flinke tik tegen ZSV. Enig minpunt was dat we vergaten de score uit te breiden, waardoor we nog in de problemen kwamen. Bij vlagen speelde de ploeg uitstekend. Tegen Wittenhorst moeten we zeker dat ene punt gaan pakken.’’