vierde klasse c

Matig voetballend Zwentibold heeft niets aan gelijkspel

Print
Matig voetballend Zwentibold heeft niets aan gelijkspel

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

limbricht / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

VV Zwentibold ontving zondag Sporting Sittard’13. De belangen waren groot voor beide teams. Het matige duel eindigde uiteindelijk in een puntendeling: 2-2.

Voor aanvang van de wedstrijd was de spanning voelbaar. Zwentibold moest winnen om nog een kans te maken op de derde periodetitel. Voor Sporting Sittard was dit duel cruciaal in de jacht op Schinveld, met als inzet de elfde plaats op de ranglijst, die tevens handhaving in de vierde klasse betekent.

Geweldige lob

Zwentibold begon goed aan de wedstrijd, koos meteen de aanval en Sporting Sittard restte niets anders dan tegenhouden. De thuisclub mocht zich op het middenveld uitleven, maar kwam niet verder dan het doelgebied van de gasten.

Na een half uur spelen plaatste Sporting Sittard een snelle counter, die gelijk succesvol was. Spits Mitchel Dols omzeilde de buitenspelval en liet Zwentibold-doelman Tim Paulussen met een geweldige lob kansloos: 0-1.

Solo richting doel

Na de rust probeerde de thuisclub de draad weer op te pakken, maar bleef het grossieren in fouten op het middenveld. Binnen tien minuten kreeg de ploeg dan ook voor de tweede keer het deksel op de neus.

Joas Leinders mocht vanaf veertig meter solo richting doel en zorgde beheerst voor de tweede gastentreffer: 0-2. Sporting Sittard maakte na deze voorsprong de fout om opnieuw de verdedigende stellingen te betrekken en bood de thuisclub zo de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd.

Treffer afgekeurd

Binnen tien minuten kantelde het duel volledig. Eerst maakte Rudi Oudejans de 1-2, vervolgens werd een glashelder doelpunt van Zwentibold-speler Pierre Crombach wegens vermeend buitenspel afgekeurd en even later scoorde Roberto Schiavone de gelijkmaker: 2-2.

Met nog een kwartier op de klok lag de wedstrijd weer helemaal open. Beide teams gingen nog vol voor de winst, maar wisten de kansen niet te verzilveren.

Louter teleurstelling

Na afloop louter teleurstelling bij beide clubs, want HBC’09-Schinveld was ook in een remise geëindigd. Zwentibold had de kans om HBC’09 te passeren in de strijd om de derde periode laten liggen en Sporting Sittard blijft op de twaalfde plaats met twee punten achterstand op Schinveld.

Met nog één speelronde te gaan, blijft zowel het gevecht om de derde periode, als die om rechtstreekse handhaving in deze klasse ongemeen spannend.