Limburgs drugsteam deed maandenlang onderzoek om verdachten te kunnen pakken

Print
Limburgs drugsteam deed maandenlang onderzoek om verdachten te kunnen pakken

Afbeelding: Venema Media

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Het grote drugslab dat vorige week in Liempde werd opgerold, blijkt onderdeel te zijn geweest van grootschalige handel van chemicaliën die gebruikt worden bij de productie van synthetische drugs. De federale politie van België en een Limburgs drugsteam werkten de afgelopen maanden intensief samen om de drugsverdachten en het lab in beeld te krijgen.

Volgens de politie kwamen de drugslocaties in Liempde en in Roermond als gevolg van ‘grensoverschrijdende samenwerking’ in beeld.

Lees ook: Limburgers opgepakt bij drugslab met productiecapaciteit voor miljoenen xtc-pillen

In het lab in Liempde, verborgen in een woning aan de Savendonksestraat, werden door agenten grondstoffen voor synthetische drugs gevonden. Uit een eerste verkenning is gebleken dat het drugslab een productiecapaciteit had voor miljoenen xtc-pillen.

In de omgeving van het lab werden drie mannen en een vrouw opgepakt. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het drugslab. Het gaat om een vrouw en een man uit Liempde van 54 en 60 jaar. De andere twee zijn mannen (29 en 30 jaar) uit Weert. De vier verdachten zitten nog altijd vast.

Gevaar voor samenleving

Het onderzoek is nog in volle gang. Inmiddels zijn er ook in België drie verdachten aangehouden. In Roermond is uiteindelijk de bewoonster van het betreffende drugspand aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden volgens de politie niet uitgesloten.

Volgens de politie is vermenging van de onder- en bovenwereld een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving. Dit heet ook wel ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen