Hogere straf man uit Eygelshoven voor seks met vijftienjarig meisje

Print
Hogere straf man uit Eygelshoven voor seks met vijftienjarig meisje

Afbeelding: ANP

Eygelshoven -

Een man uit Eygelshoven heeft in hoger beroep een hogere straf gekregen voor seks met een 15-jarig meisje en het filmen van de seksuele handelingen. De celstraf is twee maanden langer en de schadevergoeding is vijfduizend euro hoger.

De 36-jarige B.J. uit Eygelshoven is vorig jaar door de rechtbank Maastricht schuldig bevonden aan seks met een 15-jarig meisje in 2013. Ook heeft hij drie keer heimelijk een film van de handelingen opgenomen. Dat wordt gezien als kinderporno. De rechtbank veroordeelde hem tot een straf van vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Ook moest hij het meisje een bedrag van ruim vierduizend euro betalen voor materiële en immateriële schade.

Termijn

De rechtbank heeft de man een lagere straf gegeven omdat de zogeheten redelijke termijn was overschreden: het Openbaar Ministerie heeft er zeven maanden te lang over gedaan om de zaak op zitting te brengen. Het gerechtshof in Den Bosch heeft die achterstand echter goedgemaakt door het hoger beroep ‘met bijzondere voortvarendheid’ te behandelen. „De overschrijding van de redelijke termijn bij de rechtbank is daardoor gecompenseerd”, stelt het hof in zijn arrest.

Daardoor valt de straf in hoger beroep hoger uit. J. krijgt nu achttien maanden, waarvan zes voorwaardelijk. En de schadevergoeding bedraagt nu ruim negenduizend euro. Ook blijft hij onder toezicht van de reclassering.

Internet

J. heeft het meisje via internet benaderd en lange tijd geprobeerd een fysieke ontmoeting met haar te regelen. Daarbij deed hij zich voor als iemand van 21 of 23 jaar, terwijl hij in werkelijkheid 30 was, vijftien jaar ouder dan het meisje. Hij heeft haar verleid door haar geld en een iPhone te beloven onder de voorwaarde ‘wel niemand zeggen’, zoals hij in een bericht op Facebook had geschreven.

Enkele maanden later kwam het tot een eerste ontmoeting. In totaal heeft de man tien tot vijftien keer seks gehad met het meisje. Het misdrijf heeft volgens het hof in Den Bosch nog steeds grote impact op het slachtoffer en haar familie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen