‘Dag van Morgen’ voor vitaal ouder worden

Print
‘Dag van Morgen’ voor vitaal ouder worden

Een overzicht van wat er op Hemelvaartsdag in het centrum van Panningen te vinden is op het gebied van langer zelfstandig wonen. Afbeelding: Zaal 21

Panningen -

Het centrum van Panningen staat op donderdag 30 mei van 12.00 tot 17.00 uur geheel in het teken van de ‘Dag van Morgen’, een evenement dat alles laat zien op het gebied van vitaal ouder worden, al dan niet met aangepaste zorg.

Ouderen worden steeds meer gestimuleerd om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, al dan niet met thuiszorg en mantelzorg. Om die ‘dag van morgen’ met vertrouwen tegemoet te zien, zoeken (aankomende) senioren naar hulpmiddelen en diensten die langer zelfstandig wonen mogelijk maken, zoals mobiliteit, gezondheid, voeding, thuiszorg, hobby’s, bewegen, vrijwilligerswerk, enzovoorts. De informatie tijdens de ‘Dag van Morgen’ wordt verstrekt door instellingen, stichtingen en bedrijven die speciaal voor deze dag samenwerken. Op het Raadhuisplein geeft de Smaak van Peel en Maas invulling aan gezonde voeding met eigen streekproducten waarbij de hoofdrol voor de asperge is. De aanwezige koks laten bezoekers allerlei mogelijkheden met streekproducten ruiken en proeven. Voor kinderen staan er attracties opgesteld.