Valuascollege en Brightlands in Venlo starten samenwerking

Print
Valuascollege en Brightlands in Venlo starten samenwerking

Via de samenwerking kunnen middelbare scholieren kennismaken met het bedrijfsleven. Afbeelding: Brightlands

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Gamen, instagrammen, de nieuwste iPhone of filmpjes op YouTube. Hier lopen de meeste 16- en 17-jarigen wel warm voor. Maar hoe laat je deze jongeren kennismaken met de bedrijven en banen in de regio Limburg? Het Valuascollege en Brightlands Campus Greenport Venlo hebben het antwoord: via profielwerkstukken. Ze willen 100 onderwerpen voor profielwerkstukken ‘ophalen’ bij bedrijven uit de regio waar leerlingen hun tanden in kunnen zetten.

Met deze samenwerking wil Brightlands Campus Greenport Venlo de middelbare scholieren laten kennismaken met Limburgse bedrijven en de goede carrièreperspectieven de regio. Saskia Goetgeluk, directeur van Brightlands in Venlo: „We hopen dat leerlingen via de profielwerkstukken zo enthousiast worden over de mooie dingen die hier gebeuren, dat ze besluiten om hun vervolgopleiding in Limburg te doen of na hun opleiding bij bedrijven in de regio aan de slag gaan. Ik nodig alle bedrijven en organisaties uit om zich bij ons aan te melden.”

Uit de schoolbank

Het profielwerkstuk is een onderdeel van het schoolprogramma om de overstap van de middelbare school naar het hoger onderwijs te verkleinen. Een leerling voert zelfstandig of in een groepje een onderzoek uit en wordt getoetst op vaardigheden zoals het opzetten van een onderzoek, experimenteren, analyseren, beschrijven en presenteren. Im van Heyster is onderwijsdirecteur havo/vwo van het Valuascollege in Venlo. „We willen dat onze leerlingen ook de uit schoolbank komen en een kijkje bij bedrijven nemen. Het volgen van een lesprogramma wordt echt veel leuker als dat wat je leert, ook toepasbaar is. Als je ziet wat in een bedrijf gebeurt, als je samenwerkt met anderen, als je een werkstuk kunt maken over een echte opdracht. Die kans krijgen onze leerlingen via de samenwerking met Brightlands.” Brightlands Campus Greenport Venlo start de samenwerking met het Venlose Valuascollege. Het plan is om het initiatief over de hele regio uit te rollen.

Aanmelden

Bedrijven en organisaties die willen meedoen, kunnen zich tot 14 juni hier aanmelden. Een bedrijf kan zelf een onderwerp aandragen, maar het is ook mogelijk om in overleg met een leerling een onderwerp te formuleren.