Cultuurprijs voor Schinnense kunstenaar Pierre Habets

Print
Cultuurprijs voor Schinnense kunstenaar Pierre Habets

Piere Habets (links) bij de onthulling van het monument ‘De weg naar verzoening’ in Roermond in 2017. Afbeelding: Laurens Eggen

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De Schinnense kunstenaar Pierre Habets heeft de Wilhelmina Sangers Cultuurprijs 2019 gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan verenigingen en organisaties die zich sterk maken voor de katholieke kerk en de cultuur in Limburg.

Habets krijgt de prijs voor zijn project De weg naar verzoening, het in 2017 in Roermond onthulde monument voor slachtoffers van misbruik door de kerk.

Slachtoffers

De prijs is zondag uitgereikt door bisschop mgr. Harrie Smeets. Het project De weg naar verzoening wordt gezien als hoopgevend resultaat van een openhartige samenwerking tussen slachtoffers van het seksueel misbruik in de kerk, het bisdom Roermond en Habets zelf.

Aan de cultuurprijs is een bedrag van 5000 euro verbonden. Daarmee is volgens Habets ook de crowdfundingsactie om het project te financieren nu voltooid.