Tour SjanTé levert bijdrage aan wensambulance

Print
Tour SjanTé levert bijdrage aan wensambulance

SjanTé samen met de vrijwilligers van de wensambulance op het Munsterplein in Roermond. Afbeelding: SjanTé

Ysselsteyn / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Met een tour langs Venlo, Roermond en Ysselsteyn heeft de band SjanTé zaterdag geld ingezameld voor de wensambulance. Aan het einde van de avond werd een cheque met €3673,53 overhandigd aan de vrijwilligers van de wensambulance.

De tour ging om 10.00 uur van start in Venlo waar SjanTé op een vol terras het ene verzoekje na het andere speelde. Daarna reisde de band naar het Munsterplein in Roermond waar ze na het opbouwen vanuit de kiosk opnieuw aangevraagde verzoekjes speelde. Als laatste optreden van de dag streek de band in thuishaven de Smelehof te Ysselsteyn neer. Onder het motto ‘SjanTé & friends’ speelden ze enkele nummers samen met diverse lokale en regionaal bekende artiesten. De band Lazy Chair beet het spits af en werd opgevolgd door Suzan Spreeuwenberg, Geert Pelzer, oud SjanTé duo Robert en Mirjam, Coen Classens, Gert Janssen en Ria Linders, samen met SjanTé. Het inzamelen van geld voor de wensambulance werd verder vorm gegeven door een goederen- en dienstenveiling waarbij 33 kavels onder de hamer kwamen. Aan het einde van de avond werd het eindbedrag in de vorm van een cheque aangeboden aan de vrijwilligers van de wensambulance die SjanTé tijdens de hele tour begeleidden.

Traditie

Het inzetten voor een goed doel is inmiddels traditie bij het zeventien koppen tellende feestorkest. Na Serious Request en Stichting Movember werd dit jaar gekozen voor Wensambulance Limburg. De wensambulance vervult wensritten voor mensen die ernstig ziek en bedlegerig zijn of terminale wensvragers waarbij regulier vervoer niet meer mogelijk is en er geen alternatieven zijn. Wensambulance Limburg stelt hiervoor een speciaal ingerichte ambulance ter beschikking met kundige zorgverleners die zich belangeloos inzetten. Daarnaast is er uiteraard ook plek voor meereizende gezins- of familieleden.