Maximale score Goethe-examen Duits

Print
Maximale score Goethe-examen Duits

Von Goethe is wereldberoemd. Zo is bijvoorbeeld een groot monument geplaatst in Seoul. Afbeelding: ING Image

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Sinds vele jaren neemt het Beroepscollege, locatie Brandenberg in Landgraaf, de internationaal bekende Goethe-examens af, in de Duitse taal.

Dit jaar hebben 44 leerlingen deelgenomen. Met succes, want ze zijn allemaal geslaagd. De feestelijke uitreiking van het certificaat vindt plaats op dinsdag 4 juni om 14.00 uur in de aula van Brandenberg. Het certificaat helpt leerlingen nu al bij het vinden van een bijbaan en straks bij hun vervolgopleiding en in hun beroepsleven. Zij hebben een streepje voor, zeker in de regio Parkstad. De certificaten blijven een leven lang geldig.

Wereldwijd worden de getuigschriften van het Goethe-Institut beschouwd als erkende taalcertificaten. Het Goethe-Institut is een organisatie die onder andere de instandhouding van het Duits tot doel heeft. Het Beroepscollege locatie Brandenberg biedt leerlingen, samen met de provincie Limburg, de kans zich op te geven voor het examen op niveau A1 en A2. Dit zijn de eerste twee certificaten, van in totaal zes, die behaald kunnen worden. Leerlingen moeten twee examens afleggen. Één schriftelijk examen en één mondeling examen. De docenten Duitse taal bereiden de leerlingen tijdens de lessen voor op dit examen.