Primeur op lustrumeditie modelspoorshow Rail & Road

Print
Primeur op lustrumeditie modelspoorshow Rail & Road

Er worden verschillende modelspoorbanen opgebouwd. Afbeelding: Modelspoorgroep Venlo

Blerick -

De Vectron E-Loc Flying Dutchman van modelspoorfabrikant Märklin is dit weekeinde dé publiekstrekker op het vijfde Rail & Road Event van Modelspoorgroep Venlo in Blerick.

Deze trein werd volgens de organisatie nooit eerder in Nederland tentoongesteld. De loc is te zien als modeltrein in schaal 1:87. De echte versie is op een steenworp afstand te bekijken op het terrein van treinbouwer Stadler. Het Rail & Road evenement trok vorig jaar zo’n 1600 bezoekers, de organisatie verwacht ditmaal meer belangstelling. Speciaal voor deze gelegenheid laat Modelspoorblad Rail Magazine de museumtrein Mat64 rijden tussen Venlo en Eindhoven. De trein, bekend als de ‘apenkop’, werd meer dan een halve eeuw ingezet op het Nederlandse spoor.

De lustrumeditie vindt op 25 en 26 mei plaats rondom de in 1889 gebouwde wagenwerkplaats aan de Marconistraat in Blerick, achter het terrein van voetbalclub SVB. In de monumentale loods geven vrijwilligers van het Spoorwegmuseum in Utrecht uitleg over antieke treinen die zij aan het restaureren zijn; een daarvan is het eerste elektrische stroomlijnmaterieel Mat36, treinstel 252. Buiten de loods zijn een aantal museumbussen te bezichtigen.

De 35 leden van Modelspoorgroep Venlo showen meerdere modelspoorbanen, waaronder een bijzondere vooroorlogse op schaal 1:43. Handelaren uit binnen- en buitenland bieden modelspoorwaar aan. Kinderen kunnen onder meer het rangeerspel spelen en eenvoudige modelbouwwerkjes knutselen.

De openingstijden zijn op beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 7,50 euro, kinderen van 5 tot 12 jaar betalen 2,50 euro.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen