Passiespelen zoekt nieuwe productiemanager

Print
Passiespelen zoekt nieuwe productiemanager

De Passiespelen krijgen halverwege de voorbereiding een ander bestuurslid productie. Afbeelding: Stefan Koopmans

Tegelen -

Halverwege de voorbereiding op het nieuwe speelseizoen in 2020 moeten de Tegelse Passiespelen op zoek naar een andere productieleider.

Het gaat om een bestuursfunctie, die vijf jaar geleden werd ingevuld door Math Schmeitz. Eenmalig, zo was de bedoeling. Maar de oud-directeur van de Venlose Maaspoort werd bereid gevonden om deze taak ook voor de komende productie op zich te nemen. Na de aanloopfase is echter duidelijk dat het niet langer te combineren is met zijn overige werkzaamheden voor de Passiespelen. De stichting heeft daarom een externe vacature uitgeschreven.

Schmeitz is niet bang dat de voorbereiding hierdoor stagneert. „Mijn opvolger stapt op een rijdende trein en krijgt alle tijd en ruimte om zich in te werken. Waar nodig zal ik hem of haar tot het eind van de cyclus ondersteunen.”

Projectmanager

De uitdaging is er niet minder om. „Het is een serieuze job, die specifieke deskundigheid en ervaring vereist. Alles wat met de voorstelling te maken heeft, van decorbouw tot grime en geluid, komt in deze functie bijeen. De Passiespelen is een professionele productie die sinds 2010 nog gecompliceerder en veelomvattender is geworden. Onder meer doordat we sindsdien met een maquette werken. We zoeken voor deze functie een echte projectmanager die van wanten weet.”

Hoewel er volgens Schmeitz al een stevig fundament ligt, is het zaak dat er op korte termijn een opvolger komt. Vanaf de zomer moet het nieuwe bestuurslid productie vol aan de bak. De voorkeur gaat naar kandidaten die een verbintenis voor langere duur willen aangaan. „We hopen iemand te vinden die na volgend jaar meteen vanaf het begin de touwtjes voor de Passiespelen 2025 stevig in handen neemt.”

De première van de nieuwe voorstelling is in mei 2020. Reageren op de vacature kan tot 10 juni via info@passiespelen.nl.