St. Petrus Banden viert zestig jaar met jubilarissenconcert

Print
St. Petrus Banden viert zestig jaar met jubilarissenconcert

Muziek- en Marjoretten Showkorps St. Petrus Banden. Afbeelding: MMSK St. Petrus Banden

Venray -

Muziek- en Marjoretten Showkorps (MMSK) St. Petrus Banden viert op zondag 23 juni het zestig jarig bestaan met een jubilarissenconcert in de kleine zaal van Schouwburg Venray. Het concert begint om 14.00 uur.

Tijdens het concert worden drie leden gehuldigd voor hun zestigjarig lidmaatschap, te weten Jan van Kempen, Willem van Lieshout en Frans Rommen. Na afloop is er gelegenheid om het drietal persoonlijk de hand te drukken. Met het concert wordt teruggeblikt op de zestig bestaansjaren met onder andere verzoeknummers van de jubilarissen en leden van MMSK St. Petrus Banden.

Ontwikkelen

In de jaren 1950 bestond in Venray het Sint Antoniuspatronaat dat tot doel had opgroeiende jongens van de straat te houden. In 1959 werd binnen het patronaat een drumband opgericht om tijdens wandelevenementen muziek te maken. Iets wat in die tijd heel populair was. Dit vormde tevens het begin van het muziek- en marjoretten showkorps. De belangstelling voor de nieuwe vereniging was overweldigend. Door de grote toestroom van leden werd de drumband snel aangevuld met jachthoorns, trompetten en sousafoons. Dertien jaar later werd de vereniging uitgebreid met een marjorettenpeleton. In 1975 organiseerde St. Petrus Banden voor de eerste keer een Taptoe in Venray, een evenement dat bijna 25 jaar lang terugkeerde op de Grote Markt. Het muziek- en marjoretten showkorps, dat ook de laatste decennia bleef groeien, veranderen en ontwikkelen, is een hechte muziekvereniging voor jong en oud. Hoewel ze bij speciale gelegenheden nog op straat marcheert, legt de vereniging zich de laatste jaren vooral toe op concerten in de schouwburg.

Gratis kaarten

Ondanks dat het jubilarissenconcert gratis toegankelijk is, worden er wel kaarten voor beschikbaar gesteld. Dit om teleurstelling ter plekke te voorkomen wanneer er geen stoelen meer beschikbaar zijn.