Gemeente dreigt vakantievilla in Swalmen met sluiting

Print
Gemeente dreigt vakantievilla in Swalmen met sluiting

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Swalmen -

Villa Beeklust in Swalmen hangt sluiting boven het hoofd. Als de eigenaar niet stopt met het verhuren van het pand als vakantievilla wil de gemeente Roermond de villa op slot doen.

De kwestie over het gebruik van de villa aan de Rijksweg Zuid als vakantieverblijf loopt al enige tijd. Het bedrijf Leisure Solutions kreeg in januari 2018 officieel een vergunning om de woning aan de Rijksweg te verhuren als groepsaccommodatie. Daarvoor was de villa al jarenlang illegaal als bed & breakfast in gebruik. Aan de vergunning werden voorwaarden verbonden die echter regelmatig werden overtreden. Buurtbewoners klaagden onder meer over harde muziek tot in de nacht. Ook waren er regelmatig meer dan de toegestane twintig personen aanwezig en werden er feesten gehouden.

Sluiting

Vanwege de overtredingen besloot de gemeente Roermond in november vorig jaar om de vergunning in te trekken om het pand als groepsaccommodatie te mogen gebruiken. Inmiddels heeft de gemeente echter geconstateerd dat ook daarna nog de villa in gebruik was als vakantieverblijf. Reden voor de gemeente om nu een zogeheten ‘vooraankondiging last onder bestuursdwang’ te versturen. Leisure Solutions, eigendom van Crit Lambriex, moet stoppen met het verhuren van de villa als vakantieverblijf. Gebeurt dat niet, dan wil de gemeente overgaan tot sluiting van de villa.

Zitting

In de rechtbank van Roermond zou onlangs een zitting bij de bestuursrechter plaatsvinden over de villa. Omwonenden hadden beroep aangetekend tegen het verlenen van de vergunning door de gemeente, Lambriex ging in beroep tegen het intrekken ervan. Om organisatorische redenen ging de zitting niet door. Naar verwachting wordt de zaak nu na de zomervakantie in de rechtbank besproken. Guus Quaedvlieg, advocaat van Lambriex, wil niet op de zaak ingaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen