Voetbal

Vitesse’08 sluit af met remise tegen Mulo

Print
Vitesse’08 sluit af met remise tegen Mulo

Noah Bongers en Jessy Wolff werden uitgeroepen tot speelster en speler van het jaar bij Vitesse’08 Afbeelding: Bertus van As

Gennep / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide -

Derdeklasser Vitesse’08 heeft een puntje overgehouden aan de doelpuntrijke laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegen het Helmondse Mulo werd het 3-3.

Vitesse toog meteen ten aanval, maar zoals zo vaak dit seizoen ging het in de afronding vaak mis. Ook wist Mulo-doelman Brian Claessens enkele malen op spectaculaire manier te redden. In de 28e minuut was het toch raak voor Vitesse. Thymo Zeelen werd op rechts weggestuurd en zijn voorzet werd door Gijs Giebels binnen geschoten: 1-0. In de 31e minuut was de stand weer gelijk, Mulo kwam snel op over de rechterflank en Twan Heesbeen gaf Vitesse-doelman Lex Wever geen enkele kans. In de 36e minuut werd het ook nog 1-2. Balverlies op het middenveld leverde opnieuw een snelle aanval van de gasten op, en nu haalde Wesley Smits de trekker over. In de tweede helft zette Vitesse aan voor een nieuw offensief. Dat leverde in de 61e minuut de gelijkmaker op van de voet van Gijs Giebels. Vitesse bleef hierna de aanval zoeken en in de 84e minuut scoorde Bjorn Hendriks de 3-2. Opnieuw konden de Gennepenaren die voorsprong niet vasthouden. In de 87e minuut liet Wesley Smits de 3-3 aantekenen. Het had nog erger kunnen worden voor Vitesse, want in 90e minuut ging de bal na een overtreding op de stip. Vanaf 11 meter knalde Luuk de Vries echter op de lat.

Spelers van het jaar

Jessy Wolff is door de supporters van Vitesse’08 uitgeroepen tot speler van het jaar 2018/2019. Bij de vrouwen werd Noah Bongers gekozen tot speelster van het jaar. De uitslag van beide verkiezingen werd na afloop van de laatste thuiswedstrijd van het eerste elftal bekendgemaakt tijdens de feestelijke seizoenafsluiting.