Toegankelijkheid

‘Drempel’ naar ingang raadhuis weggenomen

Print
‘Drempel’ naar ingang raadhuis weggenomen

Wethouder Frans Pekema (l) en Wim Olthof knippen het lintje door en nemen de hellingbaan in gebruik. Afbeelding: Jos Gröniger

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

Het gemeentekantoor in Nieuw Bergen is weer een stuk toegankelijker geworden. Daar is de aanleg van een meterslange hellingbaan aan de Raadhuisplein-zijde van het gebouw voor nodig geweest. Maandagochtend knipten wethouder Frans Pekema (VVD) en PK commissielid Wim Olthof het lintje door.

De fractie VVD en PK waren de voorvechters voor de beter toegankelijkheid. ,,Maar het voorstel is unaniem door de raad aangenomen”, zegt wethouder Pekema. Rolstoelgebruikers, ouders met kinderwagens konden tot voor kort het gemeentehuis in via de hellingbaan bij de ingang aan de westzijde. Om in de publiekshal van het raadhuis te komen was een interne route met de lift nodig. Dat is nu niet meer nodig. De nieuwe stalen ‘brug’ aan de oostzijde brengt bezoekers direct in de hal. Tot tevredenheid van Wim Olthof. ,,Ik vind het top. Als ik nu een vergadering wil bijwonen hoef ik me niet langer in de kelder van het gemeentehuis te begeven.” Ook wethouder Lia Roefs zag de voordelen. ,,Bij trouwerijen wachtten de gezelschappen die op de trappen willen poseren vaak op een mindervalide genodigde. Deze moest dan eerst via de lift en de hellingbaan aan de andere kant helemaal op het gebouw heen om aan te sluiten. Dat is nu niet meer nodig.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen