Twee verdachten opgepakt voor gooien explosief in Weert

Print
Twee verdachten opgepakt voor gooien explosief in Weert

Afbeelding: WeertdeGekste

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De politie heeft een 31-jarige man uit Nijmegen en een 27-jarige vrouw uit Weert opgepakt vanwege het gooien van een explosief naar een appartement in de Weerter wijk Fatima.

De politie kreeg maandag rond middernacht een melding over luide knallen in de Biemansstraat. Daar bleek een explosief richting een appartement gegooid dat behoorlijke schade heeft aangericht.

Schade

Een raam is gesneuveld en er is schade aan het beton in de gevel. Om wat voor soort explosief het gaat, is nog niet bekend maar de politie vermoedt dat het om zwaar vuurwerk gaat. Het type vuurwerk dat is gebruikt, wordt nog onderzocht. In elk geval ging het om één explosie.

Het motief van de verdachten is nog onduidelijk. De opgepakte verdachten zijn verhoord en zullen woensdag opnieuw worden ondervraagd. Daarna hoopt de politie meer duidelijk te hebben over het incident in de Biemansstraat waarbij overigens geen gewonden zijn gevallen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →