ECI live over ‘Geloof en geluk’

Print
ECI live over ‘Geloof en geluk’

Kan religie ons gelukkig maken? Afbeelding: ECI Cultuurfabriek

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Kan religie ons gelukkig maken? Moet je ergens in geloven om gelukkig te zijn?

Over deze en andere vragen wordt in ECI live gepraat met Mgr. Ing. Rob Merkx en Conny Postel. ECI live vindt plaats op maandag 27 mei vanaf 20.00 uur in het Theatercafé van ECI Cultuurfabriek in Roermond.

De grote instituten van het Protestantisme en het Rooms Katholieke geloof lopen snel leeg vanwege vergrijzing en een gebrek aan instroom. Intussen groeien andere varianten van institutionele religie. De grootste daarvan is de Islam maar ook andere, kleinere zoals de evangelische, hindoeïstische en boeddhistische kerkgenootschappen groeien. Allen op zoek naar orde en geluk. Tegelijk met de neergang van de grote institutionele kerken en de opkomst van andere institutionele alternatieven is er een grote behoefte aan rust, bezinning, zingeving, en ook rituelen. Meer persoonlijk en minder groepsgericht. Is de opkomst van trainingen in mindfulness, yoga, zen en de transcendente meditatie een andere weg in de zoektocht naar orde en geluk? Is het vergelijkbaar? Maakt religie wel gelukkig? Tijdens ECI live wordt dieper ingegaan op deze vragen.

Mgr. Ing. Rob Merkx is plebaan-deken van Roermond en deken van het dekenaat Thorn. Conny Postel is betrokken bij MERU in Vlodrop. De MERU is gesticht door de Maharishi Mahesh Yogi en brengt de Vedische kennis en meditatietrainingen aan een internationaal publiek. De avond wordt geopend met Gregoriaans gezang van het kathedrale koor Schola Sancti Christofori. Winnaar van de Reynaerttrofee (literatuurprijs van Roermondse jongeren) Peter Lenssen leest een column en Merlijn Huntjens sluit de avond af op poëtische wijze af.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen