Dag van de Hond bij KC Venray

Print
Dag van de Hond bij KC Venray

Alle honden en hun baasjes zijn welkom bij de Dag van de Hond. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Oirlo -

KC Venray e.o. neemt op zondag 26 mei deel aan de Dag van de Hond die in het teken staat van Hond en Ras op het oefenterrein De Versen aan de Sinnesstraat 9 in Oirlo. De dag duurt van 9.30 tot 15.00 uur.

Er zijn demonstraties, keuringen, cursussen, spelletjes, een rassenparade en een roofvogelshow. Hond en baas zijn welkom om te komen kijken, maar kunnen ook meedoen.

De Dag van de Hond wordt in heel Nederland gevierd met hondenactiviteiten. Bij KC Venray e.o. verzorgen ze tijdens de ochtend reguliere lessen over gehoorzaamheid, Nadac hoopers en behendigheid (agility). Na afloop is het mogelijk om vragen te stellen aan de hondeninstructeurs. Bezoekers kunnen deelnemen aan een van de hondenspellen en de hondenquiz. Er zijn ook allerlei hondenspullen te koop. Tijdens een demo ringtraining wordt uitgelegd hoe je een hond het beste aan een keurmeester presenteert. Een professionele keurmeester beoordeelt honden gedurende de dag op schoonheid. Inschrijven kan op de dag zelf. Alle honden kunnen deelnemen aan de keuring en ontvangen na afloop een keurverslag. Een rassenparade maakt de Dag van de Hond compleet.