Londen

Zakenimperium van tv-kok Jamie Oliver in financiële problemen

Print
Zakenimperium van tv-kok Jamie Oliver in financiële problemen

Afbeelding: ki price

De Britse restaurants van tv-kok Jamie Oliver hebben uitstel van betaling aangevraagd. Dat heeft het bedrijf van Oliver bevestigd na eerdere berichten in Britse media.

Uitstel van betaling, ook wel bekend als surseance van betaling, is vaak een voorbode van een faillissement, al is dat nog niet zeker.

De keten van Oliver is vooral bekend van Jamie’s Italian. Van die pastarestaurants zijn er 25 in het Verenigd Koninkrijk waar ongeveer duizend mensen werken. Oliver heeft ook nog een aantal andere restaurantketens, waaronder diverse barbecuezaken.

In Nederland heeft Jamie’s Italian vestigingen in Rotterdam en Den Haag. Die blijven volgens het bedrijf gewoon open, net als andere restaurants buiten het Verenigd Koninkrijk die door franchisenemers worden gerund.

Olivers volledige zakenimperium, waar ook zijn tv-programma’s en internetvideokanaal onder vielen, was enkele jaren geleden nog goed voor een omzet van bijna 160 miljoen pond. Daarvan was driekwart afkomstig van het in 2008 opgerichte Jamie’s Italian.