Jonkheid haalt mei-den binnen en viert feest

Print
Jonkheid haalt mei-den binnen en viert feest

De Jonkheid op pad. Afbeelding: Foto-Angelssky

Margraten / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Epen -

Met het binnenhalen van de mei-den op zaterdag 25 mei houdt de Jonkheid Margraten een belangrijke traditie in stand.

De ongetrouwde mannen van Margraten verzamelen zich vroeg in de ochtend bij café ’t Flaterke en na een stevig ontbijt vertrekken ze met de dennenkar richting de bossen van Epen. Hier wordt om 8.00 uur begonnen met het kappen van de mei-den. Vervolgens wordt de den met mankracht op de kar getild en van Epen naar Heijenrath vervoerd waar de trekpaarden worden ingespannen. Omstreeks 14.00 uur zal de stoet naar Margraten vertrekken.

De doorkomsttijden zijn als volgt: Heijenrath 14.30 uur, Slenaken 15.30 uur, Hoogcruts 16.00 uur, Reijmerstok 17.00 uur, Rijksweg Margraten 18.45 uur. Na het inzegenen aan de kerk om 19.30 uur gaat de Mei-Den richting café ’t Flaterke waar deze aan de getrouwde mannen wordt overgedragen. Vervolgens wordt er feestgevierd met muziek van dj Coen en coverband ‘2 The Limit’.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen