Omstreden bouwweg Nederweert krijgt naam vóór oordeel rechter over aanleg

Print
Omstreden bouwweg Nederweert krijgt naam vóór oordeel rechter over aanleg

Akkerzicht gaat de omstreden bouwweg in nieuwbouwwijk Hoebenakker in Nederweert heten. Afbeelding: De Limburger

Nederweert / Ospel / Leveroy / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Terwijl de rechtszitting nog moet plaatsvinden, heeft de omstreden weg in nieuwbouwwijk Hoebenakker al een naam gekregen. Akkerzicht gaat de tijdelijke bouwweg heten.

Nog voor de omwonenden waren geïnformeerd, is de gemeente Nederweert eind maart al met de aanleg van een tijdelijke bouwweg in het verlengde van de Scheper gestart. Tot grote woede van omwonenden die naar de rechter stapten voor een voorlopige voorziening. De datum voor de zitting is pas net bekend en vastgesteld op 18 juni. En hoewel de weg in afwachting van de rechtszaak is afgesloten, hebben burgemeester en wethouders wel al een naam vastgesteld: Akkerzicht.

Lees ook: Buurt boos over aanleg tijdelijke bouwweg in woonwijk Nederweert

De tijdelijke weg zou nodig zijn voor het bouwverkeer dat materiaal aanlevert voor de bouw van nog eens ongeveer 32 woningen in de wijk. Die krijgen straatnamen als Hoefsmid, Sluiswachter en Akkerplas. Voor de nieuwbouw aan de Leiverse Velden in Leveroy zijn de straatnamen Tarwe en Spelt vastgesteld en voetpad Vlas.

Het pad aan de achterkant van de woningen aan de Maximastraat in nieuwbouwwijk Merenveld heeft te weinig allure voor een aan ons vorstenhuis gerelateerde naam en gaat Achterum heten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee