Wandelvoetbal kan nóg rustiger in Beekdaelen

Print
Wandelvoetbal kan nóg rustiger in Beekdaelen

Beeld van een wandelvoetbalwedstrijd in Genk. Afbeelding: Rob Oostwegel/archief De Limburger

Oirsbeek -

Wandelvoetbal is al erg rustig, maar in Beekdaelen moet deze seniorensport nog kalmer beoefend worden. Twee demonstratietrainingen moeten donderdag vers ‘oud bloed’ trekken.

„Vaak wordt walking football georganiseerd door een sportclub, dan komen er vaak oud-voetballers op af”, zegt Hugo Schaffrath. „Die spelen meestal wat fanatieker. Als je het samen met ouderenbonden organiseert kun je ook andere ouderen aantrekken die het rustig aan willen doen.”

Organisatoren

Schaffrath is een van de organisatoren van twee informatiebijeenkomsten en demonstratietrainingen waar 55-plussers donderdag kunnen kennismaken met wandelvoetbal, een tak van sport die op veel plekken al langer beoefend wordt door ouderen.

Daarbij zijn lichamelijk contact, slidings, hoge ballen en rennen taboe, en wordt gespeeld op een kleiner veld. Om te zorgen dat ook tachtigers mee kunnen komen mag het tempo verder omlaag, wat de organisatie betreft.

Leeftijdsgrens

In Oirsbeek doen nu 22 mensen (waarvan één vrouw) van 55 tot 70 jaar mee. Wat Schaffrath betreft kan de leeftijdsgrens nog wel wat omhoog. Nu de gemeente Schinnen is opgegaan in Beekdaelen kan de sport ook deelnemers uit andere delen van de fusiegemeente trekken zodat de sport verder groeit, hoopt Schaffrath. „Het gaat niet alleen om actief bezig zijn, maar ook om de sociale contacten.” In de derde helft drinken de deelnemers vaak samen een kopje koffie of een biertje.

De bestaande groep traint nu op donderdagavond in Oirsbeek. Daarnaast zouden er op maandag- of dinsdagochtend trainingen kunnen worden georganiseerd, als daar belangstelling voor is. Schaffrath hoopt op enkele tientallen bezoekers.

De informatiebijeenkomsten en demonstratietrainingen zijn donderdag om 14.00 en 19.00 uur in de Alfa Sport Arena, Oirsbekerweg 90 in Oirsbeek.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen