Benefietbingo met stripper in Tegelen mag toch

Print
Benefietbingo met stripper in Tegelen mag toch

De presentatoren van de Diva’s Bingo. Afbeelding: Diana Rust

Tegelen / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Een kienavond met een stripact voor een goed doel. Moet kunnen, dacht organisator Diana Rust. Toch dreigde haar Diva’s Bingo in Tegelen even ’uitgekleed’ te worden.

De pikante opzet van de benefietbingo die op 8 juni ten bate van de Stichting Nationaal Jeugdontbijt wordt gehouden in Tegelen, schoot voorzitter Jacques Hendrikx in het verkeerde keelgat. Op het affiche van de Diva’s Bingo in ’t Zaelke wordt de komst van een stripper aangekondigd. Hendrikx noemde de associatie van een erotische act met een kinderdoel in een eerste reactie ‘ronduit stuitend’ en greep onmiddellijk de telefoon om verhaal te halen bij organisator Diana Rust.

Tweede editie

Hendrikx, woonachtig in Vught en van origine Venlonaar, kent de initiatiefneemster van andere activiteiten die zij voor de stichting organiseert in Den Bosch en omgeving, maar zegt nooit eerder gehoord te hebben van een bingo waarbij een stripper optreedt. Toch is het inmiddels de tweede editie in Tegelen, de eerste avond trok in november zo’n tweehonderd bezoeksters.

Rust zegt zich van geen kwaad bewust te zijn, maar toont wel begrip voor de reactie van Hendrikx. „Hij was er blijkbaar niet van op de hoogte dat we dit vaker doen. Deze formule is echt niet nieuw en valt overal in de smaak, bij vrouwen van 18 tot pakweg 60 jaar. De stripact is de kers op de taart.” Ze wil daarmee allerminst de suggestie wekken dat het doel de middelen heiligt. „Maar het is heus heel onschuldig allemaal, er gebeurt niks wat niet door de beugel kan.”

Hendrikx is door haar uitleg blijkbaar gerustgesteld en laat desgevraagd weten dat de Diva’s Bingo wat hem betreft gewoon door kan gaan, inclusief mannelijke stripper. Ook de travestie-act die op het programma staat, kan blijkbaar door de beugel. O ja, er wordt ook gewoon gekiend. Allemaal voor het goede doel.