Game of Thrones breekt ook in Nederland record

Print
Game of Thrones breekt ook in Nederland record

Afbeelding: AD/AP

De hitserie Game of Thrones breekt ook in Nederland records. Het achtste en laatste seizoen is volgens Ziggo het best bekeken seizoen ooit. Seizoen 8 is nu al twee keer zoveel bekeken als het zevende seizoen twee jaar geleden.

De kabelgigant zegt ook dat er nog nooit zoveel is gestreamd sinds het bedrijf per 1 januari 2017 de HBO-rechten overnam. Ziggo merkte ook een stijging van het aantal Movies & Series abonnementen. In de aanloop naar het laatste seizoen verdrievoudigde het aantal nieuwe abonnementen ten opzichte van de reguliere aanmeldingen.

Lees ook: Tweede fout in Game of Thrones: flesje water gespot in slotaflevering

In de Verenigde Staten wist Game of Thrones zondagavond een recordaantal kijkers te trekken. Ruim 19,3 miljoen Amerikanen stemden via alle platforms af op de allerlaatste aflevering van de hitserie. De finale van Game of Thrones was tevens de best bekeken aflevering van een HBO-serie ooit. Thrones versloeg het record van The Sopranos uit 2007, dat op 13,4 miljoen kijkers stond.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →