Verdachten drugsopslag in appartement komen uit Blerick

Print
Verdachten drugsopslag in appartement komen uit Blerick

De politie sluit meerdere aanhoudingen in het nog lopende onderzoek niet uit. Afbeelding: ANP

Blerick -

De drie mannen die maandagavond vanwege de vondst van duizenden xtc-pillen werden aangehouden in één van de Molenbossenflats in Blerick zijn allen woonachtig in die plaats.

Lees ook: Politie vindt duizenden xtc-pillen en andere drugs in appartement Blerick

De politie meldt dat de aangehouden personen 19, 20 en 52 jaar oud zijn. Onder hen is de bewoner van het appartement waar de politie maandagavond binnenviel. De politie wil niet zeggen welke leeftijd de bewoner heeft.

Duizenden pillen

Meldingen van buurtbewoners leidden maandag tot de inval. Daarbij werd een aanzienlijke hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen, waaronder duizenden xtc-pillen. Mede omdat het onderzoek nog loopt wil de politie geen exact aantal noemen. Ook werd een auto in beslag genomen.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat geen sprake was van een drugslab. „Het was meer een opslaglocatie waar werd versneden en verwerkt”, aldus de woordvoerder. Hij laat weten dat er in het lopende onderzoek nog verdachten vrij rondlopen. De politie is daar nog naar op zoek.

Opmerkelijk

Volgens een woordvoerder van woningcorporatie Antares, eigenaar van de vier Molenbossenflats, zijn er wel eens eerder drugs in een van de flats gevonden. „Maar ze staan niet bekend als zo’n plek. Het is opmerkelijk.” De schade aan de woning valt volgens Antares mee.

Als gevolg van de drugsvondst moet de bewoner van het desbetreffende appartement vertrekken. Antares verwacht dat de burgemeester zal besluiten dat het appartement voor een aantal maanden op slot gaat. Pas daarna kan er een nieuwe huurder in. Een woordvoerder van burgemeester Antoin Scholten van Venlo laat weten dat aan een woningsluiting vaak een bestuurlijke procedure van één à twee maanden vooraf gaat.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen