Drie nieuwe Heerlense basisscholen bij Jeugdeducatiefonds

Print
Drie nieuwe Heerlense basisscholen bij Jeugdeducatiefonds

Afbeelding: ANP

Heerlen / Hoensbroek -

Door een subsidie van 10.000 euro van de gemeente Heerlen aan het Jeugdeducatiefonds kunnen ook basisscholen De Wegwijzer, De Schakel en St. Paulus van dit fonds gebruikmaken.

Momenteel komen basisscholen De Broederschool, Eikenderveld, De Griffel, Mijn Spoor, De Ganzerik en De Vlieger in aanmerking om een aanvraag te doen bij het fonds.

Ondersteuning

Het Jeugdeducatiefonds biedt financiële ondersteuning voor extra lesaanbod op basisscholen. Leraren bepalen zelf wat nodig is voor de kinderen, maar kunnen ook gebruikmaken van de diensten van de samenwerkingspartners van het Jeugdeducatiefonds.

Zo maakt de Schoolschrijver kinderen sterker in taal, biedt School’s Cool begeleiding bij de overstap naar de middelbare school, kan Schooljudo ingezet worden voor de lichamelijke en sociaalemotionele ontwikkeling en geeft Rekenbuddy’s samen met ouders thuis rekenhulp.

Talent

Wethouder Jordy Clemens (Onderwijs, SP) steunt het Jeugdeducatiefonds graag. „Elk kind en elk talent telt. Het Jeugdeducatiefonds kan waar nodig net dat extra zetje geven. Dit is dan ook een mooie aanvulling op de regelingen die we al hebben in het zogenaamde Kindpakket.”