Munttheater Weert gelooft heilig in voortbestaan concertzaaltje Rick

Print
Munttheater Weert gelooft heilig in voortbestaan concertzaaltje Rick

Kleine zaal met een grootse akoestiek. Afbeelding: archief Jeroen Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Brigitte van Eck, directeur van het Munttheater in Weert, is ervan overtuigd dat het concertzaaltje van het Rick kan blijven. Ze heeft er ook voor dit seizoen een aantal voorstellingen gepland.

Het theaterzaaltje van het Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie (Rick) is gevestigd in het Muntcomplex, waarin ook het theater en een winkelcentrum zitten. Eerder vertrok Rick naar een andere locatie, net als ouderensoos De Roos. Beide waren gevestigd op de eerste verdieping van het complex. De gemeente wil de ruimten graag verkopen, zodat er woningen gemaakt kunnen worden.

Kleinschalige optredens

Wat er met het theaterzaaltje gaat gebeuren, is echter nog steeds onduidelijk. Weertenaar en muziekliefhebber Louk Reintjens wil het graag kopen om er kleinschalige optredens in te organiseren. Daarover heeft hij nog steeds geen overeenstemming met de gemeente.

Volgens een woordvoerder van de gemeente gaan de ruimten in het Muntcomplex in het najaar in de verkoop. Daarbij bestaat de mogelijkheid dat het concertzaaltje apart verkocht wordt, zegt hij.

Akoestiek

„Het is een mooie zaal met een geweldige akoestiek”, zegt Van Eck. „De meeste artiesten die er optreden zeggen ‘wauw’. Sommigen vinden het zelfs de zaal met de beste akoestiek waar ze ooit hebben bespeeld. Vandaar ook dat we lekker eigenwijs zijn en gewoon ook voor dit seizoen vier of vijf optredens in de zaal hebben geprogrammeerd. Daarmee willen we ook een krachtig signaal afgeven dat de zaal moet blijven.”