Heerlen keert te weinig betaalde raadsvergoeding alsnog uit

Print
Heerlen keert te weinig betaalde raadsvergoeding alsnog uit

Afbeelding: ANP XTRA

Heerlen / Hoensbroek -

De gemeente Heerlen gaat de te weinig uitbetaalde raadsvergoeding voor zijn gemeenteraadsleden alsnog betalen. Het gaat om een bedrag van bijna 7500 euro over de eerste vier maanden van 2019.

De SP stelde raadsvragen nadat het de partij was opgevallen dat de 37 Heerlense raadsleden te weinig raadsvergoeding kregen.

Periodieke verhoging

De partij deed dit niet om het geld alsnog uitbetaald te krijgen, maar riep de gemeente op om de situatie zo te laten. De SP becijferde dat het over januari tot en met april om 6732 euro ging, omdat de periodieke verhoging niet was doorgevoerd. Dit bedrag zou oplopen tot zo’n 20.000 euro over 2019. De gemeente laat weten dat dit bedrag met 7389 euro over de eerste vier maanden van 2019 nog iets hoger ligt.

Dat geld wil SP-fractievoorzitter Ron Meyer besteden aan andere zaken, zoals het bestrijden van kinderarmoede. De raadsleden krijgen de te weinig betaalde vergoeding alsnog uitbetaald, laat het stadsbestuur weten.

Verplicht

Over het plan van de SP om dit geld ten goede aan de stad te laten komen, neemt het college van B en W geen standpunt in. ‘Het betreft verplichte regelgeving, die wij behoren uit te voeren. Het is niet aan het college om hier een standpunt over in te nemen, dit is aan de raad zelf.’

Dus kunnen raadsleden zelf bepalen wat ze met de alsnog uitbetaalde vergoeding doen. Ron Meyer laat weten dat hij in de komende raadsvergadering een voorstel gaat doen om de te weinig betaalde raadswedde ten goede aan Heerlen te laten komen.

Ideeën

„Dan heb ik het in elk geval over die ruim 7000 euro die blijkbaar niemand gemist heeft. De raad heeft onlangs een ideeënmarkt gehouden. Daar zaten een paar goede initiatieven tussen, maar waar geen geld voor is. Daar is nu een potje voor.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen