Duizenden hennepplanten geruimd bij grote politieactie, zestien verdachten opgepakt

Print
Duizenden hennepplanten geruimd bij grote politieactie, zestien verdachten opgepakt

Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Bij de grote actie tegen georganiseerde hennepteelt in de Westelijke Mijnstreek heeft de politie dinsdag ruim 12.000 hennepplanten in beslag genomen. Daarnaast vond de politie 24 kilo gedroogde henneptoppen. Zestien verdachten zijn opgepakt.

Dat maakte de politie dinsdagavond bekend. De politie doorzocht in totaal 20 henneppanden. De in beslag genomen drugs heeft een straatwaarde van ruim 1,4 miljoen euro.

Lees ook: ‘Zeker 90 spookpanden van Albanezen in Sittard en omgeving’

Onder de verdachten zijn ook de bestuurders van een bedrijf aan de Groenstraat in Geleen. De aanhoudingen werden verricht in Nederland en Duitsland. De doorzoekingen vonden plaats in deze landen en in België.

In vijftien van de panden werd een hennepkwekerij gevonden. In deze panden was ook sprake van stroomdiefstal. Naast de drugs werden ook een vuurwapen en munitie aangetroffen. Tijdens de actie werden ook vier auto’s en contant geld, in totaal zo’n 140.000 euro, in beslag genomen.

Lees ook: Hoe een grootschalig Albanees drugsnetwerk langzaam voet aan de grond kreeg in Limburg

De vier hoofdverdachten zijn twee 40-jarige mannen en een 36-jarige vrouw van Marokkaanse afkomst die woonachtig zijn in België, en een 34-jarige man van Albanese afkomst uit Geleen.

Naast deze vier verdachten hield de politie nog eens twaalf mensen aan. De meesten zijn van Albanese afkomst. De arrestaties vonden plaats in Nederland en Duitsland (Würselen en Alsdorf), maar ook in Luik zijn huiszoekingen gedaan. Justitie verdenkt de aanhouden mensen van wietteelt, valsheid in geschrifte en witwassen.

De Albanezen die in de wietplantages werkten, waren in het bezit van vervalste identiteitsbewijzen die volgens de politie niet van echt te onderscheiden waren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen