Wandeling in de Schinveldse Bossen

Print
Wandeling in de Schinveldse Bossen

Schotse hooglanders in de Schinveldse Bossen. Afbeelding: De Wandelgroep Euregio

Schinveld -

De Wandelgroep Euregio verzorgt een wandeling in de Schinveldse Bossen op zondag 2 juni. Start is om 9.30 uur bij Café-Restaurant Biej de Tant aan de Bouwbergstraat 126 in Schinveld.

De lengte van wandeling is ongeveer 12 kilometer met onderweg een rustpauze. De tocht vindt plaats op overwegend vlak terrein in het bos en het veld, gedeeltelijk verharde weg, grindwegen en bospaden. Deelnemers hoeven geen lid zijn van de vereniging en aanmelden voor de tocht is niet nodig. Deelname kost 3 euro per persoon, te betalen bij de start van de tocht.

De Schinveldse Bossen liggen tegen de grens van Duitsland aan tussen Schinveld en de Duitse Selfkant. Er zijn grote verschillen in dit bos te zien. Eén deel is tamelijk droog en een ander deel zeer vochtig met een heel andere begroeiing. Tijdens de wandeling lopen deelnemers vaker over smalle paadjes en klauteren ze over boomstammen. Onderweg zullen zij ook de Schotse hooglanders zien die op diverse plaatsen staan te grazen.

Zie voor meer informatie: www.dewandelgroep.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen