Automobilist na korte achtervolging in Weert gepakt voor heling

Print
Automobilist na korte achtervolging in Weert gepakt voor heling

De verdachte negeerde een stopteken bij een verkeerscontrole aan de Ringbaan-Noord Afbeelding: De Limburger

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Tijdens een controle door politie en belastingdienst is in Weert woensdagmorgen een automobilist aangehouden na een korte achtervolging. De man wordt verdacht van illegale handel in sigaretten.

De verdachte automobilist negeerde een stopteken bij de controle aan de Ringbaan-Noord en is na een achtervolging door motoragenten op de Hushoverweg staande gehouden. De man had ruim 9000 euro op zak. Het geld is in beslag genomen door de politie.

Bij de controle heeft de belastingdienst bovendien voor 20.000 euro aan openstaande belastingschulden geïnd en 14 voertuigen in beslag genomen van bestuurders die hun schuld niet konden betalen.

De belastingdienst heeft tijdens de controle in Weert voor 20.000 euro aan openstaande schulden geïnd en beslag gelegd op 14 voertuigen. Dat gebeurt als een schuld hoger is dan 1500 euro en niet betaald kan worden. Blijft de betaling van de schuld achterwege dan wordt het voertuig over vier weken verkocht en gaat de eventuele overwaarde naar de belastingplichtige terug.