Beregenen droge voetbalvelden ‘onhaalbaar’

Print
Beregenen droge voetbalvelden ‘onhaalbaar’

Beregeningsinstallatie zijn voor voetbalvelden onhaalbaar, constateert de gemeente Gulpen-Wittem. Afbeelding: Stefan Koopmans

Eys / Partij -

Het is financieel niet haalbaar om voetbalvelden in Gulpen-Wittem bij grote droogte te beregenen.

Dat zeggen B en W van de gemeente in antwoord op vragen van de raadsfractie Balans.

Met name in Eys en Partij waren de voetbalvelden vorig jaar zomer tijdens de extreme hitte zo droog en hard dat er niet gespeeld kon worden. Zwart Wit ‘19 en VV Partij liepen daardoor ook inkomsten uit de kantine mis.

De aanleg van een beregeningsinstallatie kost per veld 70.000 euro, heeft het college laten uitrekenen. Daarbij is het nog maar de vraag of die installatie werkt, want als het grondwater zakt valt er ook niets op te pompen.

De gemeente bekijkt wel of de getroffen verenigingen een financiële bijdrage kunnen krijgen als tegemoetkoming voor de misgelopen inkomsten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen