Drie Limburgers in top 5 jonge Nederlandse miljonairs

Print
Drie Limburgers in top 5 jonge Nederlandse miljonairs

Afbeelding: © iStock

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld -

De in Kerkrade geboren Stijn Koster (35) voert met een geschat vermogen van 150 miljoen euro de Top 100 Jonge Nederlandse Miljonairs 2019 van businessmagazine Quote aan.

Koster heeft de bijnaam ‘Mark Zuckerberg van de game-industrie’. Hij kocht een eigen server en besloot na veel verzoekjes om van zijn diensten gebruik te maken het hostingbedrijf i3D op te richten. Hierbij staat de verkoop van internetcapaciteit centraal. Inmiddels heeft i3D een internationaal netwerk op zes continenten opgebouwd.

VidaXL Wouter Bakker (35) en Gerjan den Hartog (39) zijn de eigenaren van het Venlose bedrijf VidaXL. Zij staan respectievelijk op de derde en vierde plaats van genoemde jonge miljonairslijst. Beide heren hebben een geschat vermogen van 95 miljoen euro. VidaXL is een online warenhuis van woon- en tuinaccessoires. Bijna alle producten zijn merkloos en afkomstig uit China. In 2017 wist VidaXL nog ongeveer 20 miljoen euro winst te maken. Eerder deze maand is de webwinkelketen begonnen met de bouw van een tweede distributiecentrum in Venlo dat 250 arbeidsplaatsen moet opleveren. In maart 2020 dient het klaar te zijn.

Andere Limburgers Naast de topposities van Koster, Bakker en Den Hartog zijn nog een aantal Limburgers jonger dan 40 jaar in de lijst terug te vinden. Niels van Huet, oprichter van de website spele.nl en geboren in Sittard, staat met een geschat vermogen van 15 miljoen euro op plaats 59. Hij wist de website in 2014 met veel succes te verkopen. Maurice Daamen, mede-eigenaar van zuivelhandelaar Numidia (gevestigd in Herten), is met een vermogen van 12 miljoen euro nieuw in de lijst en daarmee terug te vinden op plek 73.

2 Brüder Lodewijk Bianchi is weliswaar geen geboren Limburger, maar wel eigenaar van de Venlose supermarkt Die 2 Brüder. Met een geschat vermogen van 45 miljoen euro is hij op de negentiende plaats van deze jonge miljonairslijst terug te vinden. Tevens is Bianchi eigenaar van de investerings- en beleggingsmaatschappij The Billie Lucky Group of Companies.

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg