We Will Rock You, Queen Symphony in Theater Kerkrade

Print
We Will Rock You, Queen Symphony in Theater Kerkrade

Afbeelding: Limburgs fanfare Orkest

Kerkrade / Eygelshoven -

Het Limburgs Fanfare Orkest voert een van de grootste projecten uit de bestaansgeschiedenis uit. Het orkest speelt We Will Rock You, Queen Symphony op zaterdag 8 juni om 20.00 uur in Parkstad Limburg Theater Kerkrade.

Samen met Koninklijke Zangvereniging Venlona uit Venlo, projectkoor ‘Vocal Sollys’ en vijf solisten voert het orkest in juni op drie plaatsen keer We Will Rock You, Queen Symphony van componist Tolga Kashif uit. De 45 blazers, 140 koorzangers, piano, viool, cello, synthesizer en harp spelen de uitvoering in Kerkrade, Venlo en Brussel.

De Engelse componist Tolga Kashif verwerkte alle wereldhits van de legendarische popgroep Queen in een uur durende symfonie, van zes delen. De uitvoering in Kerkrade is de première.

Het concert wordt voorafgegaan door een introductie van de Belgische radio-dj Felice Dekens (Qmusic). Zij neemt het publiek mee in het verhaal van Queen en het ontstaan van de symfonie. We Will Rock You, The Queen Symphony werd in 2001 geschreven en beleefde een jaar later de première in Londen.