Toegangsverbod in avonduren bij speelterrein na klachten over hangjeugd

Print
Toegangsverbod in avonduren bij speelterrein na klachten over hangjeugd

Omwonenden en gebruikers van het kindcentrum klagen over overlast van hangjongeren. Afbeelding: De Limburger

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

De gemeente Meerssen heeft maatregelen moeten treffen om overlast rondom het nieuwe kindcentrum tegen te gaan.

Kindcentrum De Wereldster opende eind vorig jaar de deuren. Het omvat onder meer de gelijknamige basisschool en de bibliotheek. In maart werd het tussenliggende, openbaar toegankelijke speelveld officieel geopend.

Klachten

Maar amper twee maanden na opening ziet de gemeente Meerssen zich al genoodzaakt om aan die openbaarheid te tornen. Er zijn dermate veel klachten binnengekomen over hangjongeren die zich met name op het speelterrein ophouden, dat er per direct een algemeen toegangsverbod tussen 22.00 uur en 7.00 uur is ingesteld.

Die maatregel maakt het voor politie en gemeentelijke boa’s in ieder geval makkelijker om handhavend op te treden.

Wifi

Bij de toegang tot het terrein zijn daarnaast borden met gedragsregels opgehangen. Ook is een aantal zitbanken verwijderd en het bereik van het gratis wifisignaal dat tot op het speelplein reikte, beperkt. In overleg met onder meer de gebruikers van het kindcentrum, de bibliotheek, politie, boa’s en jongerenwerkers wordt bekeken of er nog meer maatregelen genomen kunnen of moeten worden.

Omwonenden klagen over geluidsoverlast van de jongeren. De basisschool en de bibliotheek worden regelmatig geconfronteerd met achtergebleven rotzooi. De bibliotheek heeft tevens gewag gemaakt van jongeren regelmatig binnen komen, louter om gebruik te maken van het koffie- en chocolademelkapparaat.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →