Toegangsverbod in avonduren bij speelterrein na klachten over hangjeugd

Print
Toegangsverbod in avonduren bij speelterrein na klachten over hangjeugd

Omwonenden en gebruikers van het kindcentrum klagen over overlast van hangjongeren. Afbeelding: De Limburger

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

De gemeente Meerssen heeft maatregelen moeten treffen om overlast rondom het nieuwe kindcentrum tegen te gaan.

Kindcentrum De Wereldster opende eind vorig jaar de deuren. Het omvat onder meer de gelijknamige basisschool en de bibliotheek. In maart werd het tussenliggende, openbaar toegankelijke speelveld officieel geopend.

Klachten

Maar amper twee maanden na opening ziet de gemeente Meerssen zich al genoodzaakt om aan die openbaarheid te tornen. Er zijn dermate veel klachten binnengekomen over hangjongeren die zich met name op het speelterrein ophouden, dat er per direct een algemeen toegangsverbod tussen 22.00 uur en 7.00 uur is ingesteld.

Die maatregel maakt het voor politie en gemeentelijke boa’s in ieder geval makkelijker om handhavend op te treden.

Wifi

Bij de toegang tot het terrein zijn daarnaast borden met gedragsregels opgehangen. Ook is een aantal zitbanken verwijderd en het bereik van het gratis wifisignaal dat tot op het speelplein reikte, beperkt. In overleg met onder meer de gebruikers van het kindcentrum, de bibliotheek, politie, boa’s en jongerenwerkers wordt bekeken of er nog meer maatregelen genomen kunnen of moeten worden.

Omwonenden klagen over geluidsoverlast van de jongeren. De basisschool en de bibliotheek worden regelmatig geconfronteerd met achtergebleven rotzooi. De bibliotheek heeft tevens gewag gemaakt van jongeren regelmatig binnen komen, louter om gebruik te maken van het koffie- en chocolademelkapparaat.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen