Wolf in de omgeving van Monschau officieel bevestigd

Print
Wolf in de omgeving van Monschau officieel bevestigd

De wolf nadert. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Onderzoek van speekselresten heeft aangetoond dat de wolf onderweg is in de Eifel rond het toeristenstadje Monschau. Daar heeft een wolf minstens een schaap doodgebeten.

Het schaap dat op 11 april in het plaatsje Mützenich bij Monschau werd doodgebeten is nu officieel gedood door een wolf. Een mannetje. Dat heeft speekselonderzoek door het Landesambt für Natur, Umwelt und Verbraucherschutz in Noordrijnland-Westfalen uitgewezen.

Kleve

Dezelfde wolf heeft eerder, namelijk in februari 2018, een schaap doodgebeten in de omgeving van Kleve. Via welke route en wanneer de wolf richting Eifel is getrokken is onzeker. In ieder geval is de aanwezigheid pop 11 april nu bewezen.

Of dezelfde wolf twintig uur later in de omgeving een tweede schaap doodbeet is nog onzeker. Op 29 april werden opnieuw drie schapen gebeten. Ook is onzeker of de wolf die op 14 mei bij Mützenich door een wildcamera is vastgelegd dezelfde wolf is. Het vermoeden bestaat dat het of dezelfde wolf is of dat een wolven paar zich in de Eifel heeft gevestigd.

Hoge Venen

Eerder werd de aanwezigheid van een wolf bevestigd op de Hoge Venen in België. Deze wolf werd in februari gefotografeerd. Het zou dezelfde wolf kunnen zijn als de wolf uit Mützenich.

Onlangs werd een mannetje en een vrouwtje op foto’s vastgelegd op de Veluwe. Daar worden binnenkort de eerste welpen verwacht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →