‘Nep-journalist’ werkt niet langer meer bij gemeente Roermond

Print
‘Nep-journalist’ werkt niet langer meer bij gemeente Roermond

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De Roermondse ambtenaar die in opspraak raakte door zijn werkzaamheden als freelancejournalist werkt niet langer meer bij de gemeente. Zijn dienstverband is per 15 april beëindigd, meldt het college van B en W van Roermond.

Petar Blasic werkte als ambtenaar bij de gemeente Roermond maar schreef daarnaast als freelance journalist artikelen voor onder meer Nieuwe Revu, Elsevier en HP/De Tijd. Hij kwam in opspraak toen weekblad De Groene Amsterdammer in januari van dit jaar vraagtekens zette bij door Blasic geschreven artikelen. Hij zou passages hebben verzonnen dan wel plagiaat hebben gepleegd. In een reactie richting De Groene Amsterdammer ontkende Blasic plagiaat te hebben gepleegd en zich te verbazen over de stelligheid waarmee werd beweerd dat passages zouden zijn verzonnen.

Lees ook: Petar Blasic: ambtenaar, journalist en fantast in één

Onderzoek

De kwestie belandde op het bord van de gemeente Roermond. Blasic was sinds april 2015 namelijk coördinator van het samenwerkingsverband Samenwerking Midden Limburg (SML), waarvan Roermond de kartrekker is. De gemeente besloot een onderzoek in te stellen, want hoewel zijn nevenactiviteiten niet onder verantwoordelijkheid van de gemeente plaatsvonden, mochten die ook niet het belang van de gemeente schaden.

Beëindigd

Uit dat onderzoek is gebleken dat er in het werk van Blasic dat hij voor de gemeente verrichtte, geen onrechtmatigheden zijn aangetroffen. ‘Inmiddels zijn wij met hem overeengekomen de ambtelijke aanstelling te beëindigen met ingang van 15 april jl.’, meldt het college van B en W in een brief aan de gemeenteraad. Uit privacyoverwegingen doet de gemeente verder geen mededelingen. Blasic was woensdag niet bereikbaar voor een reactie.