Fuat Usta gepresenteerd als nieuwe trainer van MVV

Print
Fuat Usta gepresenteerd als nieuwe trainer van MVV

MVV-trainer Fuat Usta. Afbeelding: De Limburger/Peter Scols

Fuat Usta (46) is gepresenteerd als nieuwe trainer van MVV. Hij volgt daarmee Ron Elsen op, die na vijf jaar trainerschap de functie van technisch directeur in Maastricht gaat vervullen, al moeten hiervoor nog de handtekeningen worden gezet.

Usta was in het seizoen 2017/2018 nog assistent-trainer bij MVV in het kader van zijn opleiding Coach Betaald Voetbal. Eerder was hij onder meer assistent van Guus Hiddink bij de nationale ploeg van Turkije en ook bij Fortuna Sittard vervulde hij de rol van assistent-coach.

Tijdens zijn spelerscarrière was middenvelder Usta onder meer actief voor Fortuna Sittard, Besiktas en MVV.

Eerste klus
MVV is voor Usta de eerste klus als hoofdtrainer. Hij zal ondersteuning krijgen van in elk geval assistent Robbie Servais. Hij wordt tevens de schakel tussen de jeugdteams van MVV en het eerste elftal. Servais is op dit moment in Azië, waar hij voor enkele weken bondscoach is van Brunei.

Lees ook: Ron Elsen, langst zittende coach van Nederland, treedt terug bij MVV 
Lees ook: Robbie Servais uit Maastricht voor zes weken bondscoach in Brunei

Tweede assistent
Er komt nog een tweede assistent. Maar die zoektocht is nog niet helemaal ten einde, zo stelt algemeen directeur Paul Penders. Hans Visser, voormalig speler van MVV en afgelopen seizoen assistent-trainer bij Roda JC, is nadrukkelijk in beeld voor deze functie.

MVV eindigde afgelopen seizoen op de twaalfde plaats in de eerste divisie. Daardoor mocht de Maastrichtse club niet meedoen aan de play-offs.