Eerste cultuurmakelaar voor Weert

Print
Eerste cultuurmakelaar voor Weert

Robin Moonen: “Om mijn rol als matchmaker goed in te kunnen vullen, wil ik graag weten welke wensen en ambities de cultuursector heeft.” Afbeelding: Gemeente Weert

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Ze heet Robin Moonen en maakt 1 juni haar debuut als cultuurmakelaar voor de gemeente Weert. Robin (1989) ziet als zodanig twee kerntaken voor zichzelf weggelegd: meer samenwerking en zichtbaarheid van de culturele sector in Weert.

Haar nieuwe taak binnen de gemeente vloeit voort uit de groeiende ruimte voor culturele initiatieven in Weert. Om deze ruimte optimaal te benutten gaat Robin Moonen ervoor zorgen dat mensen elkaar kunnen vinden en inspireren. Anderzijds informeert ze haar doelgroepen straks over welke mogelijkheden voor culturele activiteiten er al zijn. Onder andere het Munttheater, RICK, Muziekcentrum de Bosuil en het Bibliocenter hebben de wens uitgesproken in te willen zetten op meer samenwerking en zichtbaarheid van het totale culturele aanbod in Weert. Op basis van deze wens heeft de gemeente de functie van cultuurmakelaar opgenomen in de cultuurplannen.

Robin Moonen wordt ook projectleider van een stadslab in oprichting. Als zodanig voert ze onder meer een onderzoek uit naar de behoefte aan atelierruimte onder jonge beeldend kunstenaars.

Tot nu toe werkte de kersverse cultuurmakelaar als docent Beeldende Kunst en Vorming op het Jacob Roelandslyceum in Boxtel. Daarvoor gaf ze les aan scholieren binnen LVO Weert. Robin is vertrouwd met het culturele werkveld in Weert - was jarenlang klarinettist bij Harmonie Sint Joseph Weert-Zuid en lid van de programmacommissie van de Annex.

Om haar rol als matchmaker goed in te kunnen vullen, wil ze graag weten welke wensen en ambities de cultuursector heeft. „Vandaar dat ik ervoor kies om vanaf verschillende locaties in de binnenstad te gaan werken, zodat ik voor iedereen bereikbaar ben. Zo hoop ik mee te kunnen bouwen aan Weert als cultuurstad met een eigen identiteit. Een stad waar we als inwoners trots op kunnen zijn.”

Robins eerste concrete doel is om in kaart te brengen wie graag meewerkt aan culturele initiatieven en wat er leeft binnen de sector. Wie zich aangesproken voelt, kan mailen naar cultuurmakelaar@weert.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen