Excelsior degradeert naar eerste divisie

Print
Excelsior degradeert naar eerste divisie

Degradatie is een feit voor Excelsior. Afbeelding: BSR Agency

Na vijf seizoenen eredivisie is Excelsior gedegradeerd naar de eerste divisie. De Rotterdammers werden woensdagavond in de halve finale van de play-offs uitgeschakeld door RKC.

Het eredivisieavontuur van Excelsior begon in 2014 na het uitschakelen van RKC. Woensdagavond waren de rollen volledig omgedraaid, in het voordeel van de Waalwijkse ploeg van trainer Fred Grim.

De Rotterdammers kregen tien Waalwijkers in het Van Donge en de Roo Stadion niet klein. Het 1-1-gelijkspel was na de 2-1 winst voor RKC drie dagen eerder om de Kralingers uit te schakelen.

Excelsior kreeg al in de eerste helft een zware tik te verduren. Na het doelpunt van Stijn Spierings, op aangeven van Feyenoord-huurling Emil Hansson, vloeide het geloof in een goede afloop weg bij de Rotterdammers.

Rode kaart

Dat kwam in de tweede helft snel terug. Door een knap doelpunt van Elías Már Ómarsson en even later de rode kaart van Stijn Spierings, die na een handsbal zijn tweede gele kaart ontving.

Met Jurgen Mattheij als stormram ging Excelsior in de slotfase pompen. Hervé Matthys was met een schuiver nog het meest dichtbij. Zijn inzet verdween centimeters naast. Ook in zes minuten blessuretijd lukte het de nummers zestien van de eredivisie niet om een verlenging af te dwingen.

Beroerd einde

Aan het onrustige jaar van Excelsior, waar trainer Adrie Poldervaart vroegtijdig zijn contract inleverde, komt zodoende een beroerd einde. Excelsior gaat komend seizoen z’n wedstrijden op vrijdagavond voetballen, in de eerste divisie. RKC mag nog hopen op de eredivisie.