OM pakt 171 miljoen euro crimineel vermogen af

Print
OM pakt 171 miljoen euro crimineel vermogen af

Afbeelding: ANP

Het Openbaar Ministerie heeft vorig jaar meer criminele samenwerkingsverbanden aangepakt dan het jaar daarvoor. Ook de aanpak van fraude lag flink boven de gestelde doelen. In 2018 is ruim 171 miljoen euro aan crimineel vermogen afgepakt. Dat staat in het jaarverslag over 2018 van het OM.

Afgelopen jaren vonden er gewelddadige aanslagen plaats, met onder meer „als ongekende beklemmende stap in het liquidatiegeweld” de koelbloedige moord op een familielid van een kroongetuige. Ronduit zorgelijk noemt het OM dat het gevaar voor onschuldige burgers steeds groter is geworden. Liquidaties vinden vaker plaats op klaarlichte dag en op openbare plaatsen.

„De criminaliteit in 2018 werd gekenmerkt door taaie ondermijnende criminaliteit met bedreigende effecten in de samenleving die we volstrekt niet willen”, zegt Gerrit van der Burg, voorzitter van het College van procureurs-generaal, over het jaarbericht.

De ongeveer 5300 medewerkers van het OM behandelden in 2018 ruim 300.000 strafzaken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen