Drievoudig moordverdachte Thijs H. opnieuw voorgeleid

Print
Drievoudig moordverdachte Thijs H. opnieuw voorgeleid

Thijs H.

Brunssum / Heerlen / Hoensbroek -

De van drie moorden verdachte Thijs H. uit den Haag wordt donderdag in de loop van de dag voorgeleid aan de raadkamer van de rechtbank in Maastricht.

Dat heeft de rechtbank Limburg donderdag laten weten. De raadkamer beslist over het verlengen van zijn voorarrest, maar het besluit wordt vrijdagochtend pas bekendgemaakt. Waarom dan pas, is niet bekendgemaakt. Ook H's advocaat, Serge Weening, zegt niet eerder dan vrijdag iets te horen van de raadkamer.

H. wordt een week eerder dan normaal voorgeleid, omdat het volgende week Hemelvaart is. Donderdag is de vaste dag van de Raadkamer. Hoe laat H. wordt voorgeleid, kon een woordvoerster niet zeggen. Het is druk bij de raadkamer, zei ze.

Lees ook: Hoe wilsvrij en toerekeningsvatbaar was Thijs H.?

De 27-jarige Thijs H. wordt verdacht van het ombrengen van drie wandelaars in Den Haag en Heerlen. Hij moet ter observatie worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum, besliste de rechter-commissaris van de rechtbank in Roermond op 15 mei. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van drievoudige moord of doodslag.

H. wordt verdacht van het doden van een 68-jarige man een 63-jarige vrouw op de Brunssummerheide op 7 mei en een 56-jarige vrouw in de Scheveningse Bosjes in Den Haag op 4 mei.